Lajkam Sisak 2018. – u petak, 25.05.2018. Osnovna škola Sela dobiva učionicu na otvorenom

//Lajkam Sisak 2018. – u petak, 25.05.2018. Osnovna škola Sela dobiva učionicu na otvorenom

Lajkam Sisak 2018. – u petak, 25.05.2018. Osnovna škola Sela dobiva učionicu na otvorenom

Radio Sisak u suradnji s Gradom Siskom i ove je godine realizirao projekt Lajkam Sisak. Ponovno se radilo na poticanju sinergije grada Siska i njegovih građana, te unutar i izvan granica Siska šaljemo poruku da je živjeti u Sisku dobro!  Cilj je, kroz nekoliko sportskih, edukativnih, zabavnih i eko akcija, te vezanu promo kampanju, promicati aktivno sudjelovanje građana u životu njihova grada.

Ove godine kroz akcije uređenja vraćaju se na početak – obzirom da je projekt prvotno nastao s ciljem kvalitetnog uključivanja djece i mladih u život grada, planirano je 6 akcija uređenja okoliša sisačkih osnovnih škola. Moto akcija je – „volim svoj grad i brinem o njemu, krećem od okoliša svoje škole“.

Vodoopskrba Kupa d.o.o. se uključila donacijom u zajednički projekt Grada Siska i Radija Sisak- Lajkam Sisak koji ove godine uključuje i izradu učionica na otvorenom za sisačke osnovne škole te je postao darivatelj Osnovne škole „ Sela“.

U sklopu projekta 25.05.2018., učenicima Osnovne škole „Sela“ voditeljica sustava upravljanja procesima Bužinkić Jasmina, struč.spec.ing., održala je prezentaciju na temu „Da li koristiti vodovodnu vodu ili flaširanu?“. Informirali smo učenike o važnosti pitke vode, o vodi kao dragocjenosti, a ne kao o neograničenom i besplatnom prirodnom resursu.

Predstavili smo Vodoopskrbu Kupa d.o.o. kao tvrtku sa dugogodišnjim radom, zatim obrazložili temu: flaširana voda vs. vodovodna  i na kraju smo dali par savjeta o uštedama vode u kućanstvu. Zaključak je bio koristiti vodu iz javne vodoopskrbe, ne samo zbog cijene i smanjenja otpada čime štitimo naš okoliš već iz jednostavnog razloga jer kvalitetom i dostupnošću ne zaostaje za flaširanim bocama koje su postale svojevrsni brand na tržištu.

Uključivanjem u ovaj projekt Vodoopskrba Kupa još jednom dokazuje društvenu odgovornost prema zajednici te svojim uključivanjem u programe/projekte škola i vrtića želi podići svijest djece o važnosti vode za ljudsku potrošnju i zaštite okoliša. Sa radošću se odazivamo pozivima i inicijativama zajednice koji potiču eko-edukacije te programe i akcije očuvanja okoliša.

2018-05-30T14:00:13+00:0029. svibnja 2018.|