Obilježavanje 25 godina „Svjetskog dana voda“

//Obilježavanje 25 godina „Svjetskog dana voda“

Obilježavanje 25 godina „Svjetskog dana voda“

Prije 25 godina Ujedinjeni narodi odredili su 22. ožujka, kao dan na koji će se svake godine ukazivati na važnost pitke vode i održivog upravljanja vodnim resursima.

Glavna tema ovogodišnjeg Svjetskog dana voda je ” PRIRODA ZA VODU”” s ciljem podizanja svijesti javnosti i usmjeravanja globalne pozornosti na značaj i važnost vode te promicanja održivog korištenja postojećih vodnih resursa.

Ovogodišnjim sloganom se sugerira da su odgovori na ključna pitanja poput: Kako spriječiti onečišćenje voda, kako spriječiti poplave ili suše?, velikim dijelom u prirodi, u nama.

Ove godine obilježavanje Svjetskog dana voda, koji se obilježava 25. godinu za redom, održao se u krugu Vodoopskrbe Kupa uz posjet dječje vrtićke skupine „Suncokreti“ koje smo upoznali sa važnosti očuvanja vode u prirodi.

Potrebno je shvatiti i promicati važnost očuvanja prirode i okoliša  jer „svaka kap je važna“! Cilj održivog razvoja obvezuje da do 2030. svakome bude osiguran pristup pitkoj vodi i uključuje zaštitu prirodnog okoliša i smanjenje onečišćenja.

2018-03-22T14:33:05+00:0022. ožujka 2018.|