Suradnja Vodoopskrbe Kupa d.o.o. i HCR-a

//Suradnja Vodoopskrbe Kupa d.o.o. i HCR-a

Suradnja Vodoopskrbe Kupa d.o.o. i HCR-a

Tijekom listopada 2014.godine održan je operativni sastanak predstavnika HCR-a i Vodoopskrbe Kupa d.o.o.
Razlog sastanka bila je informacija HCR-a o mogućnosti postojanja minsko eksplozivnih sredstava na trasi magistralnog gravitacijskog cjevovoda na lokaciji Kotar šume.
Kako je tijekom 1998. i 1999. godine provedeno razminiranje trase predmetnog cjevovoda, postoji vjerojatnost da su nedavne poplave i problemi sa zaobalnim vodama utjecale na status predmetnog područja po pitanju zagađenosti minsko eksplozivnim sredstvima.
Operativno je dogovoreno da će, u cilju sigurnosti radnika i građana koji žive na predmetnom području, Vodoopskrba Kupa trenutno obustaviti kontrolne obilaske magistralnog cjevovoda na detektiranom dijelu trase, odnosno, da će ukoliko se ukaže potreba interventnih izlazaka na teren iste raditi uz prethodnu konzultaciju HCR-a – izlazak na predmetni dio trase bit će moguć samo u suradnji sa HCR-om i uz nazočnost HCR-ovih stručnjaka.
HCR će uključiti sporni dio trase magistralnog gravitacijskog cjevovoda u prioritete svojih aktivnosti u narednom periodu, a također je predloženo da se u suradnju Vodoopskrbe Kupa d.o.o. i HCR-a uključi i problematika razminiranja pojasa koji okružuje prostor postrojenja za preradu vode na lokaciji Novo Selište.

2014-10-20T06:37:13+00:0020. listopada 2014.|